luni, 11 iulie 2011

Concertul Bon Jovi


Salutare, prietene! Astăzi aş vrea să te plictisesc cu ce s-a întâmplat la duminică, pe 10 iulie. Ai ghicit, este vorba despre concertul trupei americane Bon Jovi. Acest concert face parte din turneul Live 2011, turneu care se termină pe 31 iulie. Este primul conert în România.
Eu am ajuns acolo pe la 16 şi 15, când nu erau prea mulţi oameni. Am găsit nişte locuri foarte bune, cu vedere spre...sectorul Golden Circle. După câteva minute de pălăvrăgit şi de ascultat melodii, ca "Sex On Fire" de la Kings Of Leon şi "Holiday" de la Green Day, am mers să-mi iau ceva de băut. Când să arunc paharul, ia coşul de unde nu-i. Am văzut doar nişte saci de gunoi plini. Dacă le-au aranjat celor de la Bon Jovi să aibă nu-ştiu-câţi bucătari şi un şifonier cu prosoape fiecare, nu puteau şi ei să pună câteva coşuri de gunoi? Aşa le era şi celor care strâng gunoiul mai uşor. Dar cred că am vorbit prea mult despre acest subiect.
În deschidere prima trupă a fost QuantiQ. Eu pălăvrăgeam, cum fac de obicei, şi nu i-am văzut când au venit pe scenă. Abia ce a început solistul să cânte am sesizat că erau pe scenă. După o oră, pe scenă şi-au făcut apariţia cei de la Stillborn. De această dată chiar voiam să-i văd, am şi cântat. Da, cred că eram singurul de acolo. La ora 20, cei de la Bon Jovi au apărut pe scenă. Publicul a început să ţipe, să ridice mâinile...o nebunie! Prima piesă a fost "Raise You Hands". Cum v-am spus, nu a fost nevoie să înceapă piesa ca noi să ne ridicăm mâinile. O, acum urmează o fază amuzantă. Eu aveam o geantă pe care scria "I ♥ FILM" şi cineva m-a întrebat ce îmi place mai mult: filmele sau Bon Jovi? Ce îi puteam răspunde /:)? Asta era pe la piesa "We Weren't Born to Follow", când ţopăiam şi dădeam di cap ca nebunul! Apoi, a urmat "It's My Life". Normal, nici nu-l mai vedeam pe Jon de la atâtea mâini ridicate. La "We Got It Going On" nimeni nu ştia versurile. Sau aşa mi se părea. A urmat o serie de cântece lente, printre care şi "When We Were Beautiful", un cântec minunat. Cântecul "Bad Medicine" a adus cu el un duş rece cu apă plată. Şi tocmai la refren! Oricum eram prea încins. There is not a cure like apă! Au mai cântat-o odată. Nu, nu am mai primit apă în cap!
Cea mai drăguţă parte a fost encore-ul, cu binecunoscutele piese "Wanted, Dead or Alive", "Blood On Blood" şi "Livin' On A Prayer". Cât despre bis, acesta a durat mai bine de 60 de minute, terminându-se cu coverul după The Beatles, "Twist and Shout".
La ieşire, toţi eram o turmă de zombi beţi. Şi când spun toţi, mă refer la toţi oamenii de acolo! Dacă aţi fost la concert sau dacă aveţi întrebări, scrieţi un comentariu. Garantez că vă voi răspunde. Oricum, până la următoarea revedere, asumaţi-vă riscuri, faceţi greşeli, murdăriţi-vă!

6 comentarii:

  1. Buna, Radu. Vad ca te-ai distrat la concert. Am sa-ti pun mai multe intrebari: 1. Chestia aia cu "I ♥ FILM" a fost cumva aluzie din cartea mea de germana? 2. Tu chiar ai iesit ud de la concert? 3. Ce parere ai despre Bon Jovi? 4. Ti-a placut deschiderea trupei Stillborn? 5. Cam pe la ce ora ai ajuns acasa? Scuza-mi intrebarile nelegate de subiect, dar sunt curios.

    Radu.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Radu-nu eu, el.
    Salut. Mă bucur că ţi-ai făcut timp să comentezi pe bloguul meu. Ca să-ţi răspund la întrebări:
    1. Chestia de pe cartea ta de germană a fost după geantă. Nu avea cum să fie o aluzie. Nu te ştia tipul care m-a întrebat asta;
    2. Ud, da.dar poate de transpiraţie. Chestia udă s-a întămplat pe la 20:30. M-am mai încălzit până atunci;
    3. Una foarte bună, mai ales după concert.
    4. Am fost singurul care a cântat! Sau aşa cred. Mi-a plăcut?
    5. Am ajuns pe la 1:30 dimineaţa. Îţi povestesc când ne întâlnim.
    Întrebările sunt legate de subiect. Nu ai de ce să-ţi ceri scuze.
    Să ai o zi superbă! Keep Bon Joving!

    RăspundețiȘtergere
  3. We got it going on, we'll be banging and singing just like the rolling stones! Chiar daca, intradevar, am invat versurile dupa concert cand am realizat ca ii chiar faina melodia :))
    Ca tine, am ajuns pe la 1:30 acasa, pt ca, chiar daca am fugit de la taxi, la taxi, tot nu am gasit unul liber :-@. Nu puteau si astia sa lase metrourile macar atunci? Of Romania asta.
    Bine macar ca tu ai avut bunul simt sa cauti cos de gunoi. Unde am stat eu era o mare de pahare si farfuri pe jos astfel ca in timpul concertului era sa imi rup gatul pe acolo :))

    RăspundețiȘtergere
  4. @ă:
    Salut!! Eu eram cu vară-mea, iar tata ne aştepta afară, convins că vof fi metrouri. A trebuit să mergem pe jos până pe lângă Intercontinental şi să-l aştepăm pe taică-miu să meargă pe jos de acolo la Pţa. Victoriei şi să ia maşina d'acolo. Dar era stupefiat că nu erau metrouri!

    Keep Bon Joving, cum zici tu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cel mai naspa blog!

    Radu.

    RăspundețiȘtergere